Inköpsansvarig till Norrmejerier

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag men framför allt är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland. Vi brinner för hållbarhet, ny teknik, smarta lösningar och lokalt engagemang. Vår inköpsansvarige går i pension och vi söker hans efterträdare.

Är du en driven strategisk inköpare som vill arbeta i ett företag med hög tekniknivå där du ser slutprodukten varje dag?

Vi törs lova en unik och rolig utmaning att ta Norrmejeriers inköp till version 2.0!

Du kommer att få ansvar för inköp av ingredienser, material och maskiner som används för att producera dagens populära och framtidens nya produkter. Du blir också ansvarig och ett stöd till organisationen för övriga inköp såsom truckar, resor, lokalvård, el, underhåll och konsulter.

Det strategiska ansvaret att utveckla inköpsprocesser och systemstöd så att alla steg är tydliga och ständigt kan förbättras är en viktig del i uppdraget. Vi använder Lean som arbetssätt i hela företaget, något som vi kallar Ofel. Det är Norrmejeriers sätt att motivera oss själva till att ständigt utmana och förbättra vår verksamhet.

Inköp har en viktig roll i vårt hållbarhetsarbete. Som inköpsansvarig är du expertstödet som säkerställer att vi väljer den bästa lösningen för Norrmejerier med hänsyn till såväl miljö som social och ekonomisk hållbarhet. Dina kontaktytor är många både internt och externt. Våra leverantörer finns lokalt och globalt och gör uppdraget både utmanande och spännande. Du ingår i avdelningen Logistik och Inköp där du blir en del av ett team med stort engagemang. Tjänsten är placerad i Umeå.

Vi hoppas att vi lyckats förmedla vår ambition att ständigt utvecklas och att det lockar dig!

Vem är du?

  • Du har erfarenhet, kapacitet och personlighet att driva lönsamhet med hållbarhetsfokus som inköpsansvarig. Mer konkret tror vi att du har omfattande erfarenhet som inköpare, är affärsmässigt driven och affärsjuridisk kompetent med god förmåga att förhandla och upprätta avtal på svenska och engelska. Du har eftergymnasial utbildning inom inköp/ekonomi/teknik och är en nyfiken och trygg användare av Excel och olika stödsystem för inköp. Som person är du analytisk och gillar att hitta de bästa lösningarna i samarbete med andra oavsett om det gäller leverantörer eller kollegor.

  • Kanske arbetar du idag som strategisk inköpare inom tillverkningsindustrin och är nyfiken på en norrländsk livsmedelsindustri?

Vad erbjuder vi dig?

Vår vision är att Göra gott för Norrland. Som arbetsgivare jobbar vi för den goda arbetsplatsen som präglas av en helhetssyn vilket förutsätter engagemang och delaktighet. Vi har alla ett gemensamt ansvar att leva upp till visionen och vårt förhållningssätt ska genomsyras av företagets värdeord som är glädje, stolthet och flexibilitet.

Hör gärna av dig så snart du har läst så här långt! Ring Catharina Hörnfeldt på Nyckelkompetens, 070-244 81 86, som vi samarbetar med i denna rekrytering. Intervjuer sker löpande och sista ansökningsdag är den 8 mars, 2021.

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 422 lokala bönder varav 350 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter cirka 550 årsanställda och omsätter ca två miljarder kronor per år.

Annonsering avslutad