Viktigt att rekrytera rätt

 

Vi står inför en fortsatt stark tillväxt och därför är det viktigt att vi rekryterar rätt, säger Anders Enetjärn, vd och grundare av Enetjärn Natur

 

Enetjärn Natur växer. Omsättning och antalet anställda har mer än fördubblats på fyra år. Efterfrågan är stor på företagets tjänster när kunskap om ekologi och miljöpåverkan får en allt större betydelse i modern samhällsplanering och utbyggnad av vindkraft, gruvor, järnvägar och vägar. Här har Enetjärn Natur på bara några år tagit en plats som en av de största i Sverige.

Anders Enetjärn, vd och en av företagets grundare, berättar att planer nu finns också för att fortsätta växa internationellt. Planeringen har kommit en bra bit på väg bland annat med en marknadsanalys för 20 länder i världen med Exportrådets hjälp.

Men med den snabba tillväxten krävs också en medveten strategi för hur nya medarbetare ska rekryteras. Det är en så viktig fråga att den till och med blivit ett av företagets långsiktiga strategiska målområden.
Anders Enetjärn – Vd Enetjärn natur ab
– Jag är bra på att leda ett företag och jag har ett stort driv. Men jag är också bra på att se vad jag inte är bra på, säger Anders Enetjärn, och förklarar att det därför varit viktigt att få hjälp med professionell kompetens kring rekryteringsfrågorna.

I takt med att företaget under de senaste åren fått allt fler mycket stora uppdrag och att antalet medarbetare vuxit har en omorganisation av ledarskapet inom företaget blivit aktuell. Ett viktigt steg i den processen är, enligt Anders, att man knutit kontakt med Catharina Hörnfeldt på Nyckelkompetens för att få hjälp med att hitta gruppledare till de fyra team som företaget organiserats inom.

– Catharina har hjälpt mig se hur organisationen ska utformas och vilka egenskaper som jag förväntar mig hos gruppledarna som sitter i Umeå, Uppsala och Malmö.

När Anders Enetjärn blickar framåt är han klar över att också fler medarbetare kommer att behöva rekryteras. Fler seniora konsulter står på önskelistan liksom lämpliga personer som kan etablera nya grupper i andra länder som en del av den framtida internationella tillväxten.

– Det är viktigt för oss att ha en fortsatt nära relation med Catharina och hennes företag. Det kommer att hjälpa oss också i framtida rekryteringar, det är jag övertygad om, säger Anders Enetjärn.

 

 

Fortsatt tillväxt kräver klok rekrytering

 


En klok rekrytering kan bli en viktig byggsten för ett företag som vill växa. Men en felrekrytering kan kosta mycket, konstaterar Maria Thelberg, framgångsrik företagare inom resebranschen.

 

Åren med VIA Travel Norrland AB i Umeå har varit närmast omtumlande för Maria Thelberg. Som ägare och grundare av Via Travel Norrland har hon betytt mycket för att företaget blivit ett av de mest betydande inom resebranschen i Norrland,  hyllat med priser som Årets tillväxtföretag vid Umeågalan 2011 och utnämnd som tvåa i DI Gasell samma år.

Samtidigt insåg Maria Thelberg att företaget, som är franchisetagare till VIA Egencia www.viaegencia.com, vuxit så mycket att organisationen behövde ses över och att en ny vd måste rekryteras för att kunna nå uppsatta mål.

Maria Thelberg VIA Travel Norrland AB
– Ska vi nå längre måste jag fokusera på det jag är bra på, förklarar Maria Thelberg.

Att vara strategisk inspiratör och en idéspruta är Marias största styrka. Men att leda personalen på kontoret kan andra vara mer lämpade för, kom hon fram till.

– Till slut måste man ta ett steg. Man kan inte röra i allt. Man ska göra det man är bra på, konstaterar Maria.

Att hitta en ny vd blev en spännande process. Nästan alla som Maria talade med sa ”ta hjälp vid rekryteringen” och när hon blev tipsad om Catharina Hörnfelt på Nyckelkompetens hittade hon en partner som kunde leda henne rätt.

– Catharinas sätt att arbeta på och hennes framtoning gjorde det lätt att förstå vad som behövdes i rekryteringsprocessen, förklarar Maria Thelberg.

Maria Thelberg berättar att hon inte minst uppskattar Catharinas professionella sätt och förmåga att intervjua folk på ett naturligt och lätt sätt. Tester och intervjuer gjordes av ett antal intressanta kandidater.

– Jag känner förtroende för henne, känner att jag kan sitta och berätta hur jag vill ha det, fortsätter Maria och menar att hon är mycket nöjd med utfallet. Med Catharina Hörnfelts hjälp kunde en ny vd rekryteras vilket varit ett viktigt avstamp för den fortsatta tillväxt som företaget står inför.