Personlighet – universella framgångsfaktorer

Jag har nyligen rest i Sydost Asien och fick då tillfälle att intervjua Damianos som är hövding över några traditionella byar med 4 000 invånare på den indonesiska ön Sumba. I byarna lever de som de gjort i århundraden, utan el och vatten. Man bor i bambuhus i tre våningar med grisar och oxar i markplan, människorna på nästa plan och på översta våningen huserar andarna, som är högst närvarande. Andarnas kroppar läggs i små stenhus så nära bambuhusen som möjligt och finns med i vardagen. Det är ytterst fattigt, man odlar, byter varor men får även bidrag från staten.

Jag har nyligen rest i Sydost Asien och fick då tillfälle att intervjua Damianos som är hövding över några traditionella byar med 4 000 invånare på den indonesiska ön Sumba. I byarna lever de som de gjort i århundraden, utan el och vatten.

Jag ville ta reda på varför just Damianos fått uppdraget som chef för människorna, andarna och kropparna. Två saker visade sig vara viktigare än allt annat. Damianos anses – smart och ärlig.

Inom arbetspsykologisk forskning har det länge varit känt att begåvning (”smart”) och integritet (där ärlighet ingår) är de mått som starkast predicerar framgång i arbetslivet.

Trots att Damianos verklighet skiljer sig kapitalt från verkligheten som chefer i Sverige lever i är framgångsfaktorerna rätt lika!