Mina stjärnor 2016

På nyårsafton hade jag turen att sitta bland vänner och resonera. En i sällskapet bad var och en att dela med sig av två ”stjärnor”. Höjdpunkter under 2016 och förhoppningar inför 2017.

På nyårsafton hade jag turen att sitta bland vänner och resonera. En i sällskapet bad var och en att dela med sig av två ”stjärnor”. Höjdpunkter under 2016 och förhoppningar inför 2017.

De flesta av oss hade stjärnor som var rätt vardagsnära händelser tillsammans med nära och kära, en var oerhört glad över att sonen äntligen flyttat hemifrån, min stjärna  handlade om att jag är gift med en fantastisk person. Några hade höjdpunkter inom arbetet som de berättade om. Samtligas förhoppning inför 2017 var att få behålla hälsan och det har nog att göra med att ingen av oss är under 48 år.

Så här första arbetsveckan 2017 tar jag mig en stund att fundera över mina stjärnor 2016 rent arbetsmässigt. En stjärna känns klart lysande. Jag pluggade och tog EFPAs Europeiskt Certifikat för arbetspsykologisk testning. Trots, eller tack vare, att jag dagligen arbetar med arbetspsykologiska tester sen 15 år tillbaka blev det en häftig känsla att djupdyka in i forskning, psykometri, statistik och testutveckling. Tiden förvann och timmarna bara flög iväg.

Jag läste i hängmattan, i bilen till och med in på toa följde en rapport med. Det finns alltid lite tid om man har den inre motivationen. Det borde alla få uppleva i utbildningssammanhang. Jag tackar Anders Sjöberg, Associate professor och forskare vid Stockholms universitet för hans inspirerande personlighet och enorma psykometriska erfarenhet. Han håller i utbildningen och STP (Stiftelsen för tillämpad Psykologi) utför examination.  STP är ackrediterade av European Federation of Psychologist’s Association att utföra certifieringen i Sverige. Jag är faktiskt den enda i Norrland som har denna certifiering av drygt hundra personer i Sverige. Vad den egentligen innebär ser jag fram mot att klargöra i nästa blogginlägg. Detta inlägg handlar bara om ett par ”stjärnor” på min himmel 2016.

En annan lysande stjärna är tillfredsställelsen i samband med uppföljning av de rekryterings- och seachprocesser jag drivit under 2016. Samtalen med både de kandidater som klivit på nya utmanande chefsroller och mina kunder som jag hjälpt att hitta dessa och nu både räknar med och satsar på dem. Den stjärnan lyste i flera veckor före jul.

Jag sitter i skrivande stund på Tonka Bistro & Café, mitt stamlokus i Umeå och mumsar på kaffe och en godsak. Efter detta moment av kontemplation och summering har jag skapat min första höjdpunkt 2017 och början till en tradition.

Det blev inte så mycket semester 2016 så jag inleder året med en resa. Det önskar jag att alla fick göra.